2016 ARALIK: COOLING CONTROL 22. GAZ SOĞUTMA SİSTEMİNİ OYAK ADANA’YA KURUYOR.
2016 ARALIK: COOLING CONTROL 22. GAZ SOĞUTMA SİSTEMİNİ OYAK ADANA’YA KURUYOR.
 
Özellikle beyaz çimento üretimi konusunda etkin olan, OYAK ÇİMENTO GRUBU’ nun Adana fabrikası yakın zamanda aldığı kara doğrultusunda yeni bir beyaz çimento üretim hattı kurulumunu başlatmıştır. Firmanın bu yeni yatırımı kapsamında “greenfield” yeni bir gaz soğutma kulesi inşaatı da yer almaktadır. OYAK Adana çimento, yeni hattının gaz soğutma kulesi tasarımı ve su spreyleme sistemi tedariği işini FTR Makina’ nın kendi markası olan COOLING CONTROL’ e vermiştir.
 
Yalnızca Türkiye’ deki 22. gaz soğutma sistemini kuracak olan COOLING CONTROL, bu projede aynı zamanda soğutma kulesinin komple tasarımını da üstlenmiştir. En son teknolojiyi bünyesinde barındıran “hibrit” su spreyleme sistemi sayesinde, mümkün olan en küçük kule boyutlarında, tek akışkanlı (yalnızca su ile) olarak, beyaz çimento üretiminde ihtiyaç duyulan sıcaklık düşümü sağlanacaktır.
 
COOLING CONTROL dizayn ve imlatını yaptığı, çimento sektörüne yönelik gaz soğutma ve su enjekte sistemlerini aşağıdaki ticari isimler altında pazara sunmaktadır.
TOWERCOOL    : gaz soğutma kulelerinde gaz şartlandırma
CYCLONECOOL: ön ısıtıcı kule (PH) en üst siklonda, gaz soğutma  
COOLERCOOL  : klinker soğutmada gaz şartlandırma   
DUCTCOOL       : ön ısıtıcı kule (PH) baca gazı kanalında gaz soğutma  
MILL COOL         : bilyalı değirmenlere su enjekte 
RAWCOOL          : valsli dik değirmenlere su enjekte sistemi.