2017 ŞUBAT: PRECIMECA LASTİK PARÇALAMA TESİSİ 3. KEZ VICAT TÜRKİYE’DE
2017 ŞUBAT: PRECIMECA LASTİK PARÇALAMA TESİSİ 3. KEZ VICAT TÜRKİYE’DE
 
1992 yılında ticari hayatına başlayan Precimeca firması, 2010 yılında Vicat Konya ile yaptığı Türkiye Çimento Sanayi’ndeki ilk başarılı lastik parçalama tesisinden sonra, aradan geçen kısa süreye rağmen, Vicat Türkiye grubu içerisindeki atık lastik parçalama tesis sayısını 3’e çıkarmıştır.
 
İlk tesisin Konya fabrikası’nda kurulmasının ardından, Baştaş fabrikada kısa süre içerisinde benzer ancak daha büyük kapasiteli bir tesise sahip olmuştur. Her iki fabrikada da kullanılan tesislerin yatırım maliyetinin çok kısa sürede geri ödendiği teyit edilmiştir. Buradaki temel etken, fosil yakıt maliyetlerinin yüksekliğine karşılık otomobil lastiğinin yüksek kalorifik değeri ve düşük maliyetidir.
 
2016 yılı sonlarında, VICAT TÜRKİYE yönetiminin, Konya fabrikada daha fazla alternatif yakıt kullanılması yönünde almış oldukları bu karar, mevcut Precimeca Shredder’ının yanına daha yüksek kapasiteli ve daha güncel bir modelinin entegre edilmesi ile karara bağlanmıştır. Sistemin 2017 ilk yarısı içerinde devreye alınması planlanmaktadır.
 
Yüksek kalorili oluşu sebebi ile günümüzde alternatif yakıt olarak oldukça fazla rağbet gören parçalanmış lastikler, Precimeca’nın parçalayıcı ünitelerinde son kullanıcının talep ettiği doğrultudaki ölçülere parçalanarak beslenmektedir. 
 
Parçalama prosesinde kullanılan bıçakların dizaynı ve özel alaşımı sayesinde, lastikler istenildikleri ebada parçalanırken, sistemin haznesinde bulunan dahili seperatör ile nihai ürünün boyutu maksimum seviyede kontrol altında tutulur, ve bu sayede taşınan malzemenin yol açabileceği problemlerin de önüne geçilerek akabindeki diğer taşıma sistemlerine de yardımcı olmaktadır.