2016 HAZİRAN : ATIŞKAN ALÇI'nın PALETLEME MAKİNELERİ = ‘’BEUMER’’
2016 HAZİRAN : ATIŞKAN ALÇI'nın PALETLEME MAKİNELERİ = ‘’BEUMER’’
 
Alçı esaslı yapı malzemeleri üretiminde sektörünün köklü firmalarından biri olan ATIŞKAN ALÇI mevcut proses süresinin ve enerji maliyetlerinin düşürülmesi aynı zamanda da işçiliğin azaltılarak otomatikleştirme amacıyla paketleme tesisinde verdiği modernizasyon kararı sonrası tercihini BEUMER GROUP paletleme makinesinden yana kullanmıştır.
 
Temmuz 2013'de imzalanan anlaşmaya müteakiben 2014 yılı içerisinde tesis başarıyla devreye alınmıştır. Beumer paletleme makinelerinin sağladığı zaman ve enerji tasarruf sayesinde müşteri memnuniyetleri yüksektir. Bu sayede ATIŞKAN ALÇI'nın yeni yatırımları kapsamında 2. ünite için de tercihi Beumer olmuştur. Yeni sistemin anlaşması Eylül 2015'de imzalanmış olup 2016 yılı içerisinde devreye alınmıştır.
 
Beumer paletleme makineleri zaman, enerji ve iş gücü tasarrufunun yanı sıra kompakt tasarımı sayesinde küçük alanlarda dahi rahatlıkla kullanılabilmektedir. Son nesil hotline modülleri sayesinde 7/24 uzaktan erişim imkanı sağlamaktadır. Makinede meydana gelebilecek her hangi bir sorun, direk olarak Almanya merkezde görüntülenip çok kısa bir süre içerisinde müdahale edilip giderilir. 
 
Güvenlik konusunda son derece titiz olan Beumer firmasının ürettiği palletleme makinelerinin üzerinde bulunan gelişmiş sensörler sayesinde, çalışma alanına bir kişi girdiği anda tüm sistem otomatik olarak durur. Bu sayede istenmeyen iş kazalarının önüne geçilmiş olur. İş gücü maliyetinin neredeyse yok denecek kadar düşük olması, enerji ve zaman tasarrufu sağlaması dolayısıyla çok kısa sürede yatırım maliyetinin karşılanmasını sağlanmaktadır.