2017 OCAK : TÜRKİYE’NİN İLK BANTLI KLİNKER APRON KONVEYÖRÜ BEUMER TARAFINDAN GÖLTAŞ’A KURULUYOR
2017 OCAK : TÜRKİYE’NİN İLK BANTLI KLİNKER APRON KONVEYÖRÜ BEUMER TARAFINDAN GÖLTAŞ’A KURULUYOR
 
Akdeniz bölgesinin en önemli ticari kuruluşlarından biri olan GÖLTAŞ ÇİMENTO A.Ş. mevcut klinker nakil hattında ihtiyaç duyduğu çözümleri yeni nesil Beumer bantlı apron konveyör ünitesi ile yakalama kararı aldı.
 
Özellikle klinker soğutma kamarası çıkışındaki yüksek sıcaklıklar sebebiyle, bu güne kadar konvansiyonel zincirli nakil sistemlerine muhtaç kalınması, tozsuzlaştırma, gürültü ve bakım gibi muhtelif sorunları beraberinde getirmekteydi. Beumer’in yıllar süren araştırma ve geliştirme faaliyetleri neticesinde ortaya çıkartmış olduğu bantlı apron konveyör sistemleri, doğrudan klinker soğutma ünitesi çıkışında kullanılmaya elverişli, yüksek sıcaklıktan etkilenmeyen, bununla beraber daha dar galerilerde daha yüksek nakil kapasiteleri, daha düşük gürültü, daha az bakım zamanı ve daha düşük bakım maliyetleri sunan yenilikçi bir çözümdür.
 
Dünya genelinde pek çok referansı çalışmakta olan Beumer bantlı apron konveyörlerinin ülkemizdeki ilk örneği yakında Göltaş Çimento Fabrikasında devreye girecek olup, sistemdeki mal kaybı, tozuma gibi pek çok problemi ortadan kaldıracaktır.