2017 OCAK : BEUMER İLE DENİZLİ ÇİMENTO RDF TESİSİ

2017 OCAK : BEUMER İLE DENİZLİ ÇİMENTO RDF TESİSİ

Çimento üretimi çok enerji tüketir ve enerji verimliliği çok önemli bir unsurdur. Çimento üreticisi OYAK grubu fabrikalarından olan Denizli Çimento Sanayii T.A.Ş. ekonomik ve sürdürülebilir bir işletme için ön ısıtıcı kalsinatör ve ana brülörü alternatif yakıtlar ve hammaddelerle çalıştırmayı tercih etmiştir.

Bu çözümde DENİZLİ Çimento, BEUMER Group AFR-Systems (Alternative Fuels and Raw Materials - Alternatif Yakıtlar ve Hammaddeler) olarak adlandırılan BEUMER çözümünü kurarak ufalanmış eski lastik parçaları gibi farklı bileşenlerden oluşan malzemelerin depolanması, karıştırılması ve taşınmasını sağlayan özel bir sistem yatırımına karar vermiştir. Bu projede kullanılan iki adet boru konveyor çözümün kalbidir. Tam izole nakil sistemleri yakıt ve hammaddeleri çevre dostu şekilde tozsuz, enerji tasarruf ve en önemlisi minimum insan ihtiyacı olarak taşımaktadır.

DENİZLİ Çimento fabrikasının bu yatırımı 2017 Ocak ayı itibariyle devreye girmiş olup, BEUMER'in AFR çözümü en verimli ve ekonomik çözüm olmuştur.