2019 MART : YATAY KUM FİLTRE TANKLARINDA UZMAN ÇÖZÜMLERİ
MART 2019 : YATAY KUM FİLTRE TANKLARINDA UZMAN ÇÖZÜMLERİ
 
Kum filtre tanklarında ülkemizde genel kullanım dikey tanklardan oluşmaktadır. Dikey tanklarda mantar filtre nozulları, ahtapot difüzörler, kolektör dağıtım ve toplama sistemleri gibi uygulamalar sık sık tecrübe edebildiğimiz ve kolaylıkla çözüm bulabildiğimiz uygulamalardır. Fakat konu yatay tanklar olduğunda ayrı bir tecrübe ve bilgi birikimi istemektedir. 
 
Yatay tank dizayn edilmiş kum filtrelerinde dolgu malzemesinin temas ettiği yüzey alanı çok fazla olduğundan toplama sisteminde de temel bazı farklılıklar oluşmaktadır. Eğer filtre nozulları kullanılacak ise m² başına düşen nozul miktarı, nozulların montaj şekli, nozul sap boyları gibi noktalarda farklılıklar oluşmaktadır. Doğru ürün seçimi ve montajı konusunda sınırsız destek veren FTR mühendisleri bu konudaki tecrübesiyle müşterilerine yardımcı olmaktan mutluluk duymaktadır.
 
Çeşitli sebeplerle ayna plaka yapmak istemeyen müşterileri için ise kolektör dağıtım sisteminde yatay tanklara özel bir çözüm sunmaktadır. SFC Lateraller ile tankın tabanına en homojen yayılımı gerçekleştirerek özellikle hava ile geri yıkama noktasında karşılaşılabilecek muhtemel problemleri öngörerek minimize etmektedir. 
 
Yatay tank projelerinde her türlü sorunuz ve tedariğiniz için FTR mühendisleri ile iletişime geçebilirsiniz.