2016 ARALIK : NUH ÇİMENTO - PNÖMATİK SİSTEMLER BEUMER İLE ENERJİ TASARRUFLU ELEVATÖRLERE DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR
2016 ARALIK : NUH ÇİMENTO - PNÖMATİK SİSTEMLER BEUMER İLE ENERJİ TASARRUFLU ELEVATÖRLERE DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR
 
Avrupa’nın tek tesiste en büyük entegre çimento fabrikalarından olan NUH ÇİMENTO SANAYİ A.Ş. yakın zamanda başlamış olduğu kapasite artırımı ve enerji verimliliği çalışmaları kapsamında, birinci döner fırın hattının modifikasyonu için DAL TEKNİK MAKİNA TİCARET VE SANAYİ A.Ş. ile anlaşma imzalamıştır. Yapılacak modifikasyon işlemleri kapsamında olan mevcut pnömatik ön ısıtıcı besleme sisteminin daha yüksek enerji verimliliğine sahip kovalı elevatör ünitesine dönüştürülmesi için, onaylı tedarikçi listesine olan BEUMER tercih edilmiştir.
 
Enerji maliyetlerinin en önemli gider kalemlerinden olduğu çimento sektöründe, özellikle basınçlı/havalı sistemler enerji sarfiyatı açısından ciddi olumsuzluk oluşturmaktadır. Beumer’ in sektördeki her ihtiyaca cevap verebilen nakil sistemlerinden biri de bant tahrikli kovalı elevatörlerdir.
NUH Çimento Fabrikası’ndaki mevcut pnömatik sistemin Beumer elevatör ile dönüştürülmesi ardından enerji sarfiyatı dikkate değer miktarda düşerek, yatırımın çok kısa bir sürede kendini karşılamasını sağlayacaktır.