2010 EKİM : ELAZIĞ ÇİMENTO MAGOTTEAUX TEKNİK İŞBİRLİĞİ
2010 EKİM : ELAZIĞ ÇİMENTO MAGOTTEAUX TEKNİK İŞBİRLİĞİ
 
Ege Bölgesi’nin ilk çimento fabrikasını 1950 yılında İzmir’de kuran Çimentaş, Ege ve Marmara gibi iç talebin yüksek olduğu bölgelerin yanı sıra Türkiye'nin doğusunda gelişmekte ve ihracata elverişli bölgelerde sahip olduğu tesislerle günümüzde önemli çimento üretici gruplarından biri olmuştur.
 
Elazığ Çimento Fabrikası, 2006 yılında Cementir Çimentaş grubuna dahil olmuştur.
 
En teknolojik, enerji verimli ve aynı zamanda ekonomik çözümü sunan Magotteaux, Çimentaş Grubunun Elazığ fabrikasındaki çimento değirmenlerinden birisinin kapasite ve verim artımını açısından modernize edilmesi için kontrat imzalamıştır.
    
Magotteaux Ar&Ge ekibinin çimento sektörüne sunduğu benzersiz XLIFT® birinci kamara kaldırıcı astarları ve çimento üretiminde önem arz eden bilya tasnifi olgusunu çalışma ömrü boyunca garanti eden CLASSOLINE ikinci kamara tasnif plakalarıyla döşenecek olan değirmen, kamaralar arasında malzeme geçişini kontrol etmeye ve her zaman optimum seviyede tutmaya olanak sağlayan OPTICONTROL® akış kontrollü ara diyaframın yerleşimi ile toplamda çok önemli bir kapasite artışı sağlayacaktır.
 
Geçmiş yıllardaki Çimentaş grubunun Magotteaux çözümleriyle elde ettiği tecrübelerin ışığı altında, bu modernizasyon projesi de Magotteaux ile yapılmaktadır.