2010 MAYIS : LİMAK ERGANİ ÇİMENTO DEĞİRMENİ MAGOTTEAUX İLE MODERNİZE EDİLİYOR
2010 MAYIS : LİMAK ERGANİ ÇİMENTO DEĞİRMENİ MAGOTTEAUX İLE MODERNİZE EDİLİYOR
 
Limak Holding Çimento Grubu, Doğu Anadolu’ da konumlanmış 4 entegre ve 2 öğütme tesisi ile Türkiye’nin en önemli üreticilerindendir. Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde bulunan 1.400.000 ton/yıl kapasiteli entegre tesisi bünyesindeki çimento değirmenin kapasite artışı ve plaka dizayn projesini, en verimli mühendislik çözümünü sunan Magotteaux firmasına kontrat ile bağlamıştır.
 
Proje 6 ayda tamamlanacak olup, değirmen öğütme verimliliği ve enerji tasarrufu hesapları ile 1. kamara Xlift® kaldırıcı astar plakaları, 2. kamara Duo3® tasnif plakaları, Opticontrol® ayarlı ara diyafram, giriş ayna plakası, çıkış ızgarası, tüm tamamlayıcı ekipman üretimi ve tedarikleri, bilya şarj hesapları ve süpervizörlük proje kapsamını oluşturmaktadır.
 
Tüm değerlendirmelerin yüksek hassasiyetle yapıldığı Limak Çimento yatırım grubu, fabrika yönetici ve mühendislerinin, çok önemli ve ileri teknoloji birikimi gerektiren bu kararın alınmasındaki en önemli faktör, Limak mühendislerinin yüksek kalite anlayışıdır. Bu anlamda Magotteaux & FTR ‘ye proje ihale edilmiştir.