2017 HAZİRAN : RAKİP MARKANIN BANTI BEUMER İLE NEDEN DEĞİŞTİ?
2017 HAZİRAN: AŞKALE GÜMÜŞHANE – RAKİP FİRMANIN BANTI BEUMER İLE NEDEN DEĞİŞTİ?
 
Başta çimento olmak üzere sahip olduğu ürün yelpazesinden ötürü sayısız sektöre hizmet veren Beumer grubu, 100 yılı aşkın süreye dayanan bilgi birikimi ve sürekli kendini geliştirmeye odaklı vizyonları sayesinde, sıfırdan ekipman temini sağlamanın yanı sıra benzer ekipmanlar için herhangi bir firmanın ürününe de servis ve yedek parça sağlaması ile birçok koşulda son kullanıcılar için tercih edilen marka sebebi olmaktadır.
 
Bu bağlamda, son yıllarda yaptığı yatırımlar ve satın almalar ile gün geçtikçe güçlenen AŞKALE Grubunun Gümüşhane entegre tesisinde çalışan rakip firmanın silo besleme elevatörünün yenilenmesini üstlenmiştir.
Proje kapsamında, mevcut tedarikçinin sağlamış olduğu elevatörün şasi-gövde-tahrik ünitesi gibi aksamları değişmeksizin dönüşüm işlemi başarı ile yapılmıştır. 
 
Bantın en temel özelliği, yandaki fotoğrafta da görüldüğü üzere, bant içindeki çelik teller tüm kesit alanında yerleştirilmemiş olmasıdır. Bu sayede, kova bağlantıları yapıldığında güçlendirici tellerin kesilmesi durumu söz konusu değildir. Kova bağlantılarının olduğu civata bölgeleri kablosuz alana (cable-free) gelmektedir. Dolayısıyla, kesilmeyen çelik teller güçlendirme görevini tam olarak yapar. Diğer markada söz konusu olan ve kesilen teller, 1. günden itibaren güçlendirme zafiyeti gösterir ve uzun kullanımda daha fazla sorun yaratır, ömür kısadır.
 
Bu ya da benzeri projelerden de anlaşılacağı üzere, Beumer firması ister komple retrofit olsun ister basit yedek parça değişimi olsun, diğer tedarikçilerin tüm ekipmanlarına birebir çözümlerden fazlasını daha iyi performansla sunmakta ve üretebilmektedir.